MOM kupa


Az új honlap első bejegyzéseként Tóth Blanka írt élménybeszámolót a szezon utolsó versenyéről:

November 22-én került megrendezésre a számunkra évadzáró verseny, a MOM Kupa. A verseny helyszíne a KFKI Sporttelepe volt, és a rendezők egy szokatlan, de izgalmas rajtoltatási módot választottak az F/N 14-es kategóriáktól, a tömegrajtot.

A versenyre szemerkélő havasesőben érkeztünk. A nagy hideg miatt mindenki a ping-pong szakosztály épületében melegedett, ahol még nevezni lehetett. Itt tudtuk meg, hogy Ifjúsági Csapatverseny is van, ahol a 3 legeredményesebb egyesület tortát kap. Mivel nem sokkal 0 előtt értünk a versenyközpontba ezért nem sokáig melegedtünk, hanem elindultunk a 600 méterre lévő rajtba.

A rajtban egy kicsit elhúzódott a térképek kategóriánkénti elosztása, de a hangulatot hamar feldobta egy szokatlan megjelenésű család. Az úton ahol a versenyzők melegítettek egy három tagú család baktatott fölfelé délutáni sétát tartva. Az apuka egy pónit vezetett, amin a kislányuk ült az anyuka pedig mögöttük sétált egy szabadon futkorászó németjuhásszal és egy nyakörves kecskével. A kecske vidáman körbejárt az emberek között és még megsimogatni is hagyta magát.

Ezzel az élménnyel gazdagodva vágtunk neki a farsta pályáknak. Az első pont szinte mindenkinek ugyanott volt, így ott még együtt ment a tömeg, de utána hamar szétváltunk. A terep eléggé bozótos volt szederrel és bogánccsal tarkítva és meglepetésként volt jópár kidőlt fa és letört faág is. A pályámon többször belefutottam kilógó faágakba és viszonylag sokszor el is estem. A pálya izgalmas volt egy nagyon részletgazdag, sok kis domborzati elemmel szabdalt résszel a közepén és futás közben csak egy-két emberrel találkoztam. A pályám vége felé a havasesőt felváltotta egy kis hószállingózás, ami nagyon szép volt, csak sajnos hideg is és egy kicsit át is áztunk. A célba érve kiolvasás és átöltözés után visszamentünk a ping-pong szakosztály épületébe ahol a melegben várhattuk az eredményhirdetést.

Részlet az F21-es pályából

Részlet az F21-es pályából

A Tipósok sokan szép eredményt értek el, ezek közül a dobogós helyezések:

N12C-ben 1. helyezett lett Tóth Barbara

F12C-ben Karakai Pál a dobogó második Garamvári Bálint, pedig a harmadik fokára állhatott fel

N14B-ben Tóth Blanka 1., Hajdu Nelli pedig 3. helyezést ért el

F14B-ben is a Tipo szerezte meg az 1. és a 3. helyezést is Karakai Áron és Kovács Kende Pál szép futásával

F21-ben pedig 3. helyezést ért el Tóth Adrián

N40-es kategóriában futva Horváth Magda 3. helyezést ért el

F70-ben is két dobogós helyezettünk lett Gombkötő Péter 2. és Bogdány Miklós 3. helyezésével

A sok szép eredménynek köszönhetően a TIPO nyerte az Ifjúsági Csapatbajnokságot a S

pari és a MOM előtt, aminek köszönhetően egy nagyon finom marcipános-csokis tortát kaptunk.

A versenyen végig nagyon jól éreztem magam, és annak ellenére, hogy átáztunk és hideg volt elmondhattuk magunkról, hogy futottunk az első idei hóesésben!

MOM_kupa_csapat_EH

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.