CEYOC 2017 – Élménybeszámoló


Gönczi Peti írt élménybeszámolót: 

Idén Lengyelországban megrendezésre kerülő CEYOC-on (Közép Európai Ifi Tornán) a Tipoból 5-en vettünk részt: Keve, Nelli, Julis , Tomi és Én. Az indulás hajnalban volt Budapestről. Nyolc óra hosszas busz út után érkeztünk meg Sobótkára a szállásunkra, ami egyben az aznapi sprint helyszíne is volt. A busz út után egy órával már indultunk is ki a rajtkaranténba. A pályák egy hegy tetején indultak erdőben, s a pálya felénél a városba értünk. Majdnem minden pályában volt átfutó, ahol tudtunk drukkolni a többieknek. Ezen a napon Nelli és Julis futottak nagyon jól: Nelli 6. Julis 13. lett. Mi fiúk szorosan egymás után végeztünk a mezőny fejlődőbb felében. Befutás után az egész magyar csapat a szálláshelyre indult. A számunkra kijelölt terembe nem tudtunk bemenni, mert a rajtban maradt a kulcs. Mire a kulcs megjött kiderült, hogy mi a tornateremben alszunk, ami eddig nyitva volt. 

 Második nap, a normál távon, szállásunktól 3 km-re volt a versenyközpont. Ez volt a középtáv napja.  A pályámon az első pontokra lassan mentem, ahogy azt javasolták, miután belelendültem, picit kevertem, majd később egy nagyobbat. A terep nagyon bozótos volt, sok kidőlt fenyő nehezítette a haladást. A célba érkezve mindenkinek jól meg volt szaggatva a ruhája. Ezen a napon Nellinek és Kevének ment jól: Nelli 9. Keve 11. lett. 

Ebéd után Wrocłavba mentünk várost nézni.  

Hazafele úton szóltak a vezetők, hogy mindenki öltözzön át, mert átmozgatás lesz. Miután leszálltunk a buszról és elkészült pár csoportkép, mondák: lehet visszaszállni, április elseje van. Páran viszont vérszemet kaptunk, s eldöntöttük, hogy hazafutunk: Tomi, Julis és Én is. Mikor visszaértünk a kis 6 km-es átmozgatásból, éppen az alvóhelyünkről próbáltak minket kipaterolni, hogy legyen hely az eredményhirdetés pódiumának. 

 A harmadik nap a váltó ugyan ott volt, ahol a középtáv. Mindannyian más váltókba kerültünk. Czakó Bogi után Nelli 2 másodpercel a második helyen egy cseh lány mögött futott ki. A célban már két perces előnnyel váltotta Gárdonyi Csillát, aki ezt az előnyt tovább növelte.

 Az utolsó futók GPS követőt kaptak, úgyhogy Anyáék itthon nézték, hogy merre túrom a bozótot.

  A magyar csapat az országok pontversenyében a csehek után a második lett. A 8 órás hazaút nagyon jól telt. 

(Petykó)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.