Értesítő


2018. évi Magyar Egyetemi és 

Főiskolai Tájékozódási futó

Bajnokság

 

2018. május 12-13.

Károlytáró

Versenyértesítő

 

Szeretettel üdvözöljük a 2018. évi

Magyar Egyetemi és Főiskolai

Országos Tájékozódási Futó Bajnokság résztvevőit!

        

A verseny célja

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címek és helyezések eldöntése és a sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési, valamint felkészülési lehetőség biztosítása a 2018 évi Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság válogató versenyeire.

Rendező

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Tipo TKE., 1133 Budapest, Pozsonyi út 52.

A verseny védnökei

Fővédnökök:            

Dr. Liptai Kálmán Rektor, Eszterházy Károly Egyetem

Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere

Védnökök:               

Dr. Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója

Vernyihel Lívia, Gyöngyösoroszi község polgármestere

Támogatóink

Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

Lissé Édességgyár Kft.

Versenybíróság

Elnök: Vityi Péter

Elnök h.: Miháczi Zoltán

Titkár: Bogdány Miklós

Pályakitűző: Paróczi Zsolt

Ellenőrző bírók:

Peics Antal (pontbegyüjtő)

Lajszner Attila(normáltáv)

SPORTident: Józsa Gábor, Hajdu Erik 

Versenyközpont (VK)

A Gyöngyösoroszi – Mátraszentimre közötti erdészeti út 15. km jelzésnél. A Károlytárón keresztül vezető út nagyon rossz minőségű, lehetőleg kerülendő, javasoljuk a Pásztó-Galyatető országutat, melyről a letérést a 20-as km kőnél Fallóskút – Bagolyirtás között táblákkal jelöljük. A VK az elágazástól 1500 méterre található.

Koordináták: É 47°53’20.0″ K 19°50’50.6″ vagy 47.888900, 19.847390.

Parkolás kizárólag az irányítók útmutatása alapján. Parkoló – VK távolsága: 0 – 500 méter. Parkolás korlátozott számban a VK területén, ill. az út egyik oldalán a parkoltatók iránymutatása szerint.

Jelentkezés a csapatvezetőknek a VK-ban

Május 12-én, szombaton 9:30-11:00 óra között, illetve május 13-án 8:30-9:30 között a VK-ban. Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, kizárólag teljes intézményi versenyanyagot adunk ki. Helyszíni nevezést a rajtlistában szereplő üres helyekre tudunk elfogadni, a Kiírásban meghatározott helyszíni regisztrációs díjakon.

A MEFOB-ra nevezett sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a MEFS sportági referense ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, vagy index másolattal és személyi igazolvánnyal igazolják a részvevő sportolók személyazonosságát, és felsőoktatási státusát, továbbá teljesítik a befizetési kötelezettségeket, illetve a diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a jogviszonyról. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van jogosultságuk MEFOB versenyein részt venni, melyet oklevélmásolattal igazolnak. Az indulási jogosultságot a MEFOB általános szabályzata határozza meg. Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes sportorvosi igazolással!

A verseny programja

2018.05.12. – nappali, egyéni normáltávú országos rangsoroló verseny egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Hivatalos válogató verseny a Főiskolás VB-re.

2018.05.13. – nem rangsoroló pontbegyűjtő csapatbajnokság egyetemek és főiskolák csapatainak.

Kategóriák

Normáltáv: F21A, N21A, F21Br, N21Br, Nyílt-Kezdő.

Pontbegyűjtő csapatbajnokság: F/N21A (3 fős)

Intézményi csapatverseny: A versenypályákat érvényesen teljesítő versenyzők pontszámokat kapnak, amelyet tanintézményenként összegzünk. Pontozás: a bajnoki kategóriákban az első 8 helyezett 10-8-6-5-4- 3-2-1 pontot kap, a további teljesítők, ill. a Br kategóriában indulók fél pontot kapnak. A csapatversenyre 3-szoros szorzóval érvényesek ugyanezek a pontszámok.

A csapatversenyen nem intézményi (azaz vegyes) csapatok is elindulhatnak, azonban a verseny végeredményébe csak az intézményi csapatok számítanak bele.

A Nyílt K kategóriába nevezett versenyzők a szombati versenynapon külön kordonból indulnak, nincs előre megadott rajtidő, az indulás idejét a Rajt-doboz adja. Jelentkezéskor rögzítjük az adatokat és egy Rajt-bónt adunk, amely a kordonba való belépésre jogosít. A Nyílt kategória versenyzői a versenyidő 30. percétől indulhatnak, az utolsó rajtidő a minősítő kategóriákéval megegyező.

Csapatösszeállítások leadása

A vasárnapi pontbegyűjtő csapatbajnokságra a név szerinti nevezést 2018.05.12. szombaton 20:00-ig lehet leadni a Versenyközpontban.

Tervezett 0-idő     

2018.05.12.     Normáltáv   –  12:00,  versenyidő: 180 perc

2018.05.13.     Pontbegyűjtő CSB    10:00, versenyidő: 180 perc

Rajt megközelítése          

1. nap: VK-Rajt:
1800 m, 150 m szint kék-fehér szalagozáson.

2. nap: VK-Rajt:
1100 m, 60 m szint kék-fehér szalagozáson.

A Rajtban leadott felszereléseket
visszaszállítjuk a VK-ba. A leadott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Terep

Jellegzetes mátrai, jól futható szálerdő, meredek völgyekkel és domboldalakkal tagolva, helyenként jelentős szintkülönbségekkel, finom domborzattal, árok és metsződés rendszerekkel. A terep egy részén intenzív erdőművelés folyik, amelyet nagyobb területű irtások, illetve ritkítások jeleznek.

Térkép                             

1:15.000 (F/N21A 1. nap), 1:10.000 méretarányban, 5 m-es alapszintközzel, 2017-18-ban ISOM 2000 szerint helyesbített illetve felülvizsgált, vízálló pretex papírra nyomtatva. Külön fóliát nem biztosítunk. A térképek méretei A4 ill. A3. A térképek a vetületi észak irányában tájoltak, így a mágneses északot mutató északvonalak ferdék, az eltérés 4,4 °.

Különleges térképjelek

Képernyőfotó 2017-05-17 - 9.19.09

Térképek leadása

A térképeket a befutás után nem vesszük el, de mindenkit megkérünk a sportszerű versenyzésre. Kérjük, hogy a még nem indult versenytársaitoknak ne mutassátok meg a térképet.

Pontmegnevezés

A pontmegnevezés (szimból) megtalálható a térképen. Pótszimból a rajtban felvehető. Átlátszó ragasztószalagot, ollót biztosítunk.

Pontérintés igazolása

A verseny SPORTident elektronikus pontérintési rendszerrel kerül lebonyolításra. A dobozok érintésmentes üzemmódban lesznek. A dugókabérlés a MEFOB indulóknak ingyenes, azonban a nem leigazolt versenyzőktől 10.000 Ft letétet kérünk. A készlet erejéig SIAC dugóka bérelhető 600 Ft/futam áron. Az ellenőrzőpontokon hagyományos lyukasztó is található. Amennyiben a SPORTident nem működik, a térkép szélére kell lyukasztani és a Célban ezt jelezni kell.

Frissítő

A befutó versenyzők frissítőt kapnak. Szombaton a hosszabb pályákon frissítőhely lesz elhelyezve, ami a szimbolban jelölve van.

Helyi szállítás

Szervezett szállítás nem lesz, de időben bejelentett egyéni igények esetén megszervezzük az eljutást a VK-ba. Kérjük, hogy elsődlegesen a tájfutó társak segítségét vegyétek igénybe!

Szállás

MEFOB indulóknak saját felszereléssel tornateremben térítésmentes. A szállásjegyeket, a szükséges információt jelentkezéskor, külön asztalnál lehet átvenni. Aki május 11-én még a Szélrózsa éjszakai verseny előtt szeretné elfoglalni a szállást, azt a VK-ban 17h-tól  fogadjuk. A szállást vasárnap reggel 10-ig el kell hagyni.

Étkezés

Minden MEFOB induló befutás után frissítőt, majd zsíroskenyeret ill. zöldségkrémes kenyeret kap a Célban. A VK-ban Büfé is üzemel. Este a tornatermi szálláson a MEFOB indulókat tésztaparti és jófajta zenés kultúrprogram várja.

Környezetvédelem

Az elmúlt évi versenyeink után idén is azt szeretnénk elérni és arra kérünk mindenkit, hogy vigye haza a saját szemetét (élelmiszer maradék, csomagolóanyag, flakon stb.). Emellett szelektív hulladékgyűjtő szigetet alakítunk ki azoknak, akik nem olvasták ezt a felhívást és tájfutó társaik sem figyelmeztették erre. Köszönjük!

Eredményközlés

A verseny alatt nem tervezünk folyamatos papír alapú eredményközlést. A versenyközpontban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni. Azokon a WI-FI-t használni tudó eszközökön, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel, folyamatosan követni tudjátok az eredményeket. Az eredmények egy ingyenes WI-FI szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetők, mobil Internet használata nem szükséges.

Technikai adatok: SSID: eredmény (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni hozzá).

A böngészőbe a http://eredmeny.hu –t kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Ki kell választani a kívánt kategóriát, valamint be kell állítani a frissítés időközét (30 másodperc, 1 perc, 2 perc vagy 5 perc). Kérdés esetén szívesen segítenek a rendezők.

A rendezvénysátorban elhelyezett nagyméretű képernyőn az eredmények folyamatosan követhetők lesznek azok számára is, akik nem rendelkeznek WI-FI-s eszközökkel. 

Mindhárom nap végén az eredményeket nyomtatva is megjelenítjük a versenyközpontban.

Díjazás

Az 1. helyezett csapatok, illetve az FN21A kategóriákban az egyéni versenyzők elnyerik a „MAGYARORSZÁG 2018. ÉVI EGYETEMI-FŐISKOLAI BAJNOKA” címet. Az I –III. helyezett csapatok és az FN21A kategóriák I –III. helyezett versenyzői érem, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Intézményi csapatverseny: legjobb 6 intézmény a vasárnapi eredményhirdetés során díjazásban részesül.

Eredményhirdetés           

Normáltáv: május 12, 16:00

Pontbegyűjtő CSB: május 13. 13:00.

Az eredményhirdetéseket lehetőség szerintelőbbre hozzuk.

Internet információ:

www.tipotke.hu/tipo2018  és az MTFSz honlapon http://adatbank.mtfsz.hu/esemeny/show/esemeny_id/6648

 Egyéb fontos információk:       

A versenyterületre kutyát kivinni TILOS, a célterületen pedig csak pórázon tartva tartózkodhatnak.

Gyerekverseny szombaton és vasárnap a VK közelében. További információ a helyszínen.

A versenyen kereskedelmi tevékenység csak a rendezőség és Pásztó jegyzőjének engedélyével végezhető.

Kérjük, mindenki vigyázzon az erdő és a környezet tisztaságára!

A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – a tájfutó nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.

A rendezőség sürgős esetben a 20/943-3332, 30/251-0724 mobil telefonszámokon értesíthető.

A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt!

Sikeres és élvezetes versenyzést kíván a
Tipo!

Normáltáv pályaadatok

 

Kategória

Táv

Szint

Ep.

 

Kategória

Táv

Szint

Ep.

F21A

12800

340

29

 

N21A

7500

250

19

F21BR

5600

205

19

 

N21Br

3900

110

17

 

 

 

 

 

NyK

2700

70

10

Pontbegyűjtő CSB pályaadatok

 

Kategória

Táv

Szint

Kötelező
ep.

Osztandó ep.

F
21A

6800

275

8

38

N21A

4800

215

6

28