Kiírás


2018. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság

2018. május 12 – 13.

Károlytáró

Kiírás

A verseny Célja:

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címek és helyezések eldöntése és a sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési, valamint felkészülési lehetőség biztosítása a 2018 évi Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság válogató versenyeire.

Rendezők:

Tipo TKE 1133 Budapest, Pozsonyi út 52.

Tájoló Erdei és Tájékozódási Sportok Alapítvány 1122 Budapest, Határőr út 53/a.

Támogató:

Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

Versenybíróság:              

Elnök: Vityi Péter
Elnök h.: Bogdány Miklós
Titkár: Miháczi Zoltán

Védnökök:

Dr. Liptai Kálmán Rektor, Eszterházy Károly Egyetem

Dr. Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója

Vernyihel Lívia, gyöngyösoroszi község polgármestere

Kovács László főmérnök, Heves megyei Vízmű

Pályakitűző

1. és 2. nap – Paróczi Zsolt

Ellenőrző bírók: 

Normáltáv – Lajszner Attila

Pontbegyűjtő csapatbajnokság – Peics Antal Zsolt

Versenyközpont:                               

Károlytáró térsége

Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó bajnokság

Szombaton nappali, egyéni normáltávú országos rangsoroló verseny egyetemi és főiskolai hallgatók részére. Vasárnap nem rangsoroló pontbegyűjtő csapatbajnokság egyetemek és főiskolák csapatainak. A verseny első napja hivatalos válogató verseny a Főiskolás VB-re.

 

A verseny programja

2018.05.12. Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság  – normáltáv,

2018.05.13. Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási futó Bajnokság  – pontbegyűjtő csapatbajnokság

Terep

Jellegzetes mátrai, jól futható szálerdő, meredek völgyekkel és domboldalakkal tagolva, helyenként jelentős szintkülönbségekkel, finom domborzattal, árok és metsződés rendszerekkel. A terep egy részén intenzív erdőművelés folyik, amelyet nagyobb területű irtások, illetve ritkítások jeleznek.

Térkép

1:15 000, 1:10 000 méretarányban, 5 m-es alapszint-közzel, 2017-18-ban helyesbített, illetve felülvizsgált Helyesbítő: Czimer Z. József, Lengyel Vilmos, Molnár Attila, Vityi Péter.

Kategóriák

Pontbegyűjtő csapatbajnokság: F/N21A (3 fős)
Normáltáv: F21A, N21A, F21Br, N21Br, Nyílt-Kezdő.
Intézményi csapatverseny: A versenypályákat érvényesen teljesítő versenyzők pontszámokat kapnak, amelyet tanintézményenként összegzünk. Pontozás: a bajnoki kategóriákban az első 8 helyezett 10-8-6-5-4- 3-2-1 pontot kap, a további teljesítők, ill. a Br kategóriában indulók fél pontot kapnak. A csapatversenyre 3-szoros szorzóval érvényesek ugyanezek a pontszámok.
A csapatversenyen nem intézményi (azaz vegyes) csapatok is elindulhatnak, azonban a verseny végeredményében csak az intézményi csapatok számítanak bele.
Nevezés

E-mailben: nevezes@tipotke.hu.

Kivételes esetben a Miháczi Zoltán 2030 Érd, György utca 35. címre, legkésőbb 2018. május 1-i beérkezéssel. Telefonos nevezést nem fogadunk el! Az e-mailen érkezett nevezéseket visszaigazoljuk – ha a küldést követő második munkanap végéig nem érkezik visszaigazolás, kérjük a nevezést megismételni. Egy-egy versenynapra külön is lehet nevezni. A nevezésben feltétlenül kérjük megadni név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, SI-dugóka szám (amennyiben van) és diákigazolvány szám., versenynapokat és szállásigényt (napra bontva).

A MEFOB-ra nevezett sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a MEFS sportági referense ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, vagy index másolattal és személyi igazolvánnyal igazolják a részvevő sportolók személyazonosságát, és felsőoktatási státusát, továbbá teljesítik a befizetési kötelezettségeket, illetve a diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a jogviszonyról. A már végzett hallgatóknak az abszolutórium megszerzésének évében és az azt követő naptári évben van jogosultságuk MEFOB versenyein részt venni, melyet oklevélmásolattal igazolnak. Az indulási jogosultságot a MEFOB általános szabályzata határozza meg. Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes sportorvosi igazolással!

Nevezési határidők és díjak

Nevezési díj nincs. A MEFOB esetében a rendezés költségei a rendezőket, az utazás, étkezés költségei a résztvevőket terhelik. A versenyt a SPORTident rendszerrel rendezzük. A MEFS Általános Versenykiírásban foglaltaknak megfelelően a tanintézetek 500 Ft/fő regisztrációs díjat fizetnek előzetesen átutalással (a TIPO TKE 16200106-60250476 bankszámlájára). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a versenyző nevét és a felsőoktatási intézményt. Határidőn túli nevezés esetén, valamint ha nem előzetesen átutalással, hanem a helyszínen történik a befizetése a regisztrációs díj összege 1.000 Ft.
SportPont Program: A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: név, diákigazolvány szám, születési dátum. A rendező fenti adatokat a versenyt követően átadja a MEFS-nek.

A sorsolás után csak az üres helyek erejéig fogadunk el nevezést. A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – a nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők

Pontérintés

A verseny SPORTident elektronikus pontérintési rendszerrel kerül lebonyolításra. . A dobozokat érintésmentes üzemmódban használjuk. Dugókák a helyszínen bérelhetők (300 Ft/nap vagy a készlet erejéig SIAC dugóka 600 Ft/nap), a nem igazolt versenyzőktől 10.000 Ft letétet kérünk. A nevezés során kérjük a saját dugóka számát megadni!

Szállítás

Szállítást nem szervezünk. Esetleges igényt kérjük jelezni.

Szállás

A célterületen a sátrazás nem megengedett!  

Díjazás

Az 1. helyezett csapatok, illetve az FN21A kategóriákban az egyéni versenyzők elnyerik a „MAGYARORSZÁG 2018. ÉVI EGYETEMI -FŐISKOLAI BAJNOKA” címet. Az I –III. helyezett csapatok és az FN21A kategóriák I –III. helyezett versenyzői érem, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Intézményi csapatverseny: legjobb 6 intézmény a vasárnapi eredményhirdetés során díjazásban részesül.

Tervezett „0” idők

Normáltáv – 1. nap:                                           12:00 óra

Pontbegyűjtő csapatbajnokság – 2. nap:       10:00 óra

Internet információ

www.tipotke.hu/mefob2018 és az MTFSz versenynaptárában.

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indul!Előzetes pályaadatok km-ben

 

1. nap

2. nap

1. nap

2. nap

F/M 21A

12,0

9,0

N/W 21A

6,0

4,5

F/M 21Br

5,8

N/W 21Br

3,5

NY-K/OB

2,5